ПН - ПТ 8.00 - 19.00

СБ. 9.00 - 18.00

НД. Вихідний

(044) 426 92 57

ua
Варикоцеле. Причини, симптоми, лікування — фото №2
09 вер

Варикоцеле. Причини, симптоми, лікування

Варикоцеле - це захворювання, яке проявляється у зоні яєчка, де відбувається варикозне розширення вен насіннєвого канатика. В основному захворювання зустрічається у молодих хлопців віком 14 – 20 років.

Але впоратися з цією недугою досить просто завдяки медичному центру «Леомед» провівши лікування варикоцеле у Києві за допомогою лазера.

Чому виникає варикоцеле?

Основна причина виникнення варикоцеле – підвищений тиск у венах. Цьому сприяють такі фактори:

  • тяжкі фізичні навантаження;
  • тромботична закупорка основних ниркових вен;
  • онкологічні захворювання.

Варикоцеле з'являється частіше у лівому яєчнику, через особливості перебігу лівої яєчкової вени.

Симптоматика захворювання

Симптоми захворювання різняться залежно від стадії. Здебільшого у пацієнтів такі скарги:

  • біль та тяжкість у яєчку та мошонці;
  • зміни у розмірах мошонки чи яєчка;
  • біль у зоні яєчка під час фізичних активностей.

Виявивши у себе один із симптомів, слід негайно звернутися до уролога в Києві. За відсутності своєчасного лікування може виникнути безпліддя.

Які існують стадії захворювання

1 стадія варикоцеле супроводжується симптоматикою, що незначно проявляється. Виникає невелике нездужання у яєчках. Діагностувати захворювання на цій мірі можливо лише під час УЗД.

2 стадія діагностується набуханням вен під час огляду та промацування. Симптоми аналогічні 1 стадії додатково може бути підвищена температура тіла. Коли 2 стадія перетворюється на 3 стадію болючість стають сильнішими і припиняється практично.

3 стадія є найбільш занедбаною, їй характерні сильні болючі відчуття і погане самопочуття цілодобово. Відбуваються сильні візуальні зміни яєчка. Через те, що набряк не зменшується тривалий час, мошонка збільшується в розмірах.

Діагностика та лікування

Діагностика захворювання у медичному центрі "Леомед" складається з 3 етапів:

  • збирання анамнезу у пацієнта;
  • візуальний огляд;
  • проведення ультразвукового дослідження мошонки

Особливості та переваги лікування варикоцеле лазерним методом

Лазерний спосіб лікування варикоцеле є оптимальним методом для пацієнта. Відсутність ризиків отримати пошкодження здорових тканин, які знаходяться поряд з яєчною веною. Також відсутність рубців після операції, оскільки зроблений розріз мінімальний. Ще один значний плюс даного методу – безкровність під час проведення операції, мінімальний реабілітаційний термін та проведення у стаціонарі, наявність можливості використання місцевої анестезії, період загального відновлення проходить швидко та легко.

Даний метод лікування є одним із видів операцій за Мармаром. Під час операції робиться невеликий розріз у пахвинній ділянці, хірург відводить вену в яєчку і виконує перев'язку розширених судин для перерозподілу струму крові на здорові вени.

Процедура є максимально ефективною та найменш травматичним варіантом лікування варикоцеле.

З метою контролю та профілактики пацієнт після операції невелика кількість часу перебуває у клініці. У деяких випадках лікар призначає курс терапії нестероїдними протизапальними препаратами.

Профілактика варикоцеле

Профілактичні заходи є регулярним відвідуванням уролога. Не варто чекати на момент, коли варикоцеле знизить якість Вашої фертильності і в цілому сексуального життя.

Медичний центр Леомед надасть Вам якісну консультацію та лікування варикоцеле в Києві. Записавшись на консультацію вже зараз, Ви негайно отримаєте допомогу у вирішенні ваших проблем у найкоротший термін.

Почніть лікування зараз

Ваше ім'я
E-mail
Номер телефону